Nasveti Andreje 3. del

Standard

Če želimo živeti srečni in svobodni, se moramo prepustiti, odvezati vozel krča, v katerem živimo. Ne bodimo le neme priče, prenehajmo biti žrtve. Odpor in dvom v preobrazbo je iluzija varnosti tega, kar poznamo, na kar smo že naučeni. Odpreti se moramo novim idejam, bodimo pogumni. Neuspeh ne obstaja. Vsak poskus je določen rezultat.

Dovoljeno nam je, da smo srečni, da smo svobodni. Prav nobene potrebe ni, da bi bili žrtve, da bi trpeli, bili nesrečni. Svoje misli usmerimo v srečo, s tem jo bomo krepili. Nesreča je le odsotnost sreče in če bomo svoje misli usmerjali k sreči, se bo le-ta krepila, nesreča pa izgubljala moč. Star indijanski pregovor pravi, da ima vsak človek v sebi dva volkova: močnejši je tisti, ki ga bolj hraniš.

Imeti pa moramo tudi pogum. Upati se pomeni prepustiti se, osvoboditi se strahov. Prav strahovi so tisti, ki nas najbolj hromijo. Polni smo strahov, tistih majhnih in še več tistih velikih, ki so nekje globoko v podzavesti in nas čustveno hromijo. Čutimo jih kot nekakšen pritisk v prsih in trebuhu. Zelo se izogibamo ozaveščanju teh strahov in jih raje ignoriramo, potiskamo jih vse globlje in globlje. Beremo, gledamo televizijo, nabavimo si hišnega ljubljenčka, ukvarjamo se z marsičem, samo da ne mislimo nanje. Vendar to ne pomaga. Oni so v nas, vse večji, vse globlji. Nikamor se ne moremo skriti pred njimi, na dan skočijo v za nas najbolj neprimernem trenutku. Hipnoza je čudovit način, da se jih znebimo, toda mi sami moramo biti pripravljeni ozavesti jih in jim pustiti, da odidejo. Če ravnamo tako, občutimo neverjetno olajšanje. Zdi se nam, kot da smo iz rok izpustili veliko, težko skalo. Ko uskladimo podzavest in zavest, občutimo tisti čudoviti občutek olajšanja in svobode.